Aankoop, productie & plaatsing

Wat is de gemiddelde kostprijs van een deur?

De kostprijs hangt grotendeels af van de materiaalkeuze, graad van afwerking en of de deuren al dan niet door ons geplaatst moeten worden. Een eenvoudige verfdeur heeft u reeds vanaf 200 euro, indien u deze volledig afgewerkt wenst variëren de prijzen tussen de 350 euro en 600 euro. Paneeldeuren zoals ons Style – en Classic – gamma starten reeds aan 500 euro. Indien u graag een detailprijs heeft, kan u steeds een bezoek brengen aan onze toonzaal waar wij u vrijblijvend een prijsofferte opmaken.

Wat kan u reeds nakijken voor u een bezoek brengt aan onze toonzaal?

Onze offertes worden steeds opgemaakt op basis van standaard afmetingen. Indien u al een idee heeft van uw deurmaten, kunnen wij u een exacte prijsofferte opmaken zodat de meerprijzen na opmeting (maatwerk, extra deuren,..) beperkt blijven. Standaard breedtes deurbladen zijn 630 – 680 – 730 – 780 – 830. De dagmaten van de ruwbouw dienen in totaal 70mm breder te zijn, zo heeft u voor een deurblad van 830mm een dagmaat nodig van 900mm. Standaard hoogte van een deurblad is 2015mm, dagmaat moet dan tussen de 2050mm – 2060mm zijn. Al onze deuren kunnen eveneens op maat gemaakt worden mits meerprijs. Uiteraard worden de deuren na bestelling nogmaals door ons opgemeten voor deze in productie gaan.

Vanaf wanneer kunnen de deuren worden opgemeten?

Een standaard binnendeur kan opgemeten worden eenmaal de woning is gepleisterd en de chape werd gegoten. Het is wel noodzakelijk dat u ons de dikte van de vloer, parket of laminaat kan doorgeven. Voor blokdeuren of glasdeuren dient de woning reeds gevloerd te zijn.

Worden de deuren vooraf behandeld of ter plaatse? Kan ik mijn deuren ook zelf behandelen?

Alle behandelde deuren worden volledig gekleurd, gelakt of gevernist vóór plaatsing. Op die manier vertrekken de deuren volledig afgewerkt uit ons atelier en is er voor u als klant zo weinig mogelijk hinder tijdens en na de plaatsing. Vermits wij permanente vernissen gebruiken is het ook niet nodig de deuren na verloop van tijd nog te behandelen of hervernissen. Indien gewenst kunnen wij de deuren ook onbehandeld leveren of plaatsen. Het is dan wel aan te raden zo snel mogelijk een grondlaag aan te brengen om vlekken of barstjes te voorkomen.

Vanaf wanneer kunnen de deuren worden geplaatst? Wat is de normale levertermijn?

De deuren worden natuurlijk geplaatst op het einde van het bouwproces. Alle ruimtes moeten gevloerd zijn, indien u werkt met faience moet ook deze reeds geplaatst zijn. Het is wel noodzakelijk dat alles voldoende is uitgedroogd om problemen achteraf te vermijden. Levertermijn van de deuren is 8 – 10 weken vanaf opmeting. Indien bepaalde deuren geen stockartikelen zijn en u rekening moet houden met een langere levertermijn, wordt u hiervan na opmeting op de hoogte gebracht.

Aankoop, productie & plaatsing

Materialen

Massief eik

Uitsluitend Europese eik, voor 70% afkomstig uit Frankrijk, meer bepaald uit de bossen van de Bourgogne, Morvan en het Centraal massief.

Specifieke kenmerken : Massief eik is een ‘edele’ houtsoort met een zeer mooie natuurkleur en houttekening. Verkrijgbaar in rustiek, 1 BIS en 1e keus.

Massief beuk

Duits gestoomd massief beukenhout. Door het stomen blijft het hout zeer stabiel.

Specifieke kenmerken : Licht roze kleur met een uitgesproken dosse (gevlamde) houttekening.

Fineer eik of fineer beuk

Spaanderplaatvulling verlijmd met massief laagje eik dikte 0.5mm tot 2.5mm.

HPL

High Pressure Laminate : Spaanderplaatvulling verlijmd met een krasvrije, onderhoudsvriendelijke laminaat. Verkrijgbaar in zeer veel kleuren, zowel vlak als houtstructuur. Deze deuren zijn uitermate geschikt voor appartementen, kelders en ziekenhuizen.

WBP

Wood Based Panels zijn in verschillende lagen opgebouwde platen, met als eindlaag een bepaalde fineersoort. Meest voorkomend zijn de vochtbestendige panelen met een dikte van 18 of 22mm die gebruikt worden voor deurkassementen.

MDF

Medium Density Fibreboard panelen worden standaard gebruikt voor de kassementen van schilder – of lakdeuren. Door hun gladde structuur zijn deze zeer makkelijk te schilderen.

Materialen

Onderhoud

Hoe kan ik mijn deuren best onderhouden?

De binnendeuren worden beste onderhouden met een vochtige doek en zo weinig mogelijk producten. Indien er toch een vetplekje zou zijn, volstaat een beetje dreft en warm water. Ook de glasdeuren worden best onderhouden met enkel en alleen warm water. Bijtende producten worden best vermeden om beschadigingen en vlekken te voorkomen. Vetplekken worden ook hier best verwijderd met beetje dreft en warm water.

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via mail (info@jacobs-deuren.be) of via telefoon (054 32 63 06).

Onderhoud