Ons verhaal

De geschiedenis van Jacobs Binnendeuren

De geschiedenis van Jacobs Binnendeuren

Charles Jacobs. Dat is de naam van de man die in 1919 Houtzagerij en Wagenmakerij Jacobs uit de grond stampte. Wist hij toen veel dat zijn nazaten meer dan 100 jaar later nog steeds aan houtbewerking van de bovenste plank zouden doen. Ons geheim: passie voor het vak. En die werd van generatie op generatie doorgegeven. Van Charles op Cyriel, van Cyriel op Gilbert, van Gilbert op Patrick en Marc en zo op de jongste garde Pieter, Koen en Nele van Jacobs Woonconcept en Bart & Lieselotte van Jacobs Binnendeuren

Jacobs vandaag.

Houten wagens maken we al een tijdje niet meer, kwaliteitsvolle binnendeuren des te meer. De naam Jacobs staat vandaag synoniem voor totale interieurinrichting (Jacobs Woonconcept) en voor kwalitatieve binnendeuren (Jacobs Binnendeuren). Die laatste maken we nog steeds in ons eigen atelier volgens de regels van de kunst.

Bestaat Jacobs vandaag dan eigenlijk uit twee bedrijven? Ja en nee. Om dat uit te leggen nemen we je mee naar het jaar 2005. Jacobs Binnendeuren geeft de bestaande toonzaal een make-over en legt in het atelier de focus nog meer op de productie van binnendeuren. Jacobs Keukens (nu Jacobs Woonconcept) bouwt op het terrein ernaast een splinternieuwe toonzaal met een enorme stockageruimte en biedt de klant totale interieurinrichting aan. Twee toonzalen, twee specialisaties, twee broers (Marc en Patrick) maar nog steeds één familie met ervaring, creativiteit en vakkennis.

En die familie bestaat in 2020 nog steeds. Marc Jacobs is intussen op welverdiend pensioen en ziet zijn zonen en (schoon)dochters Jacobs Woonconcept in goede banen leiden, Patrick Jacobs van Jacobs Binnendeuren geeft nog elke dag zijn passie, kennis en ervaring door aan zijn zonen Bart en Wim en aan zijn dochter Lieselotte.

“We maken onze deuren nog steeds zelf, hebben ons eigen plaatsingsteam en kunnen dankzij onze ervaring en kennis van de sector elke klant advies op maat geven. Dát is, samen met een enorm gevarieerd aanbod aan deuren, onze grote sterkte.” Patrick Jacobs

Jacobs vandaag.
Showroom

Showroom

Onze toonzaal toont de kwaliteit, creativiteit en veelzijdigheid van Jacobs Binnendeuren. Je vindt er 150  binnendeuren, alle mogelijke kleurtinten, deurlijsten en moulures én natuurlijk ook een groot en gevarieerd aanbod klinken. Ons verkoopteam staat klaar om met elke klant op zoek te gaan naar de ideale deur. Kom dus even langs, we maken met plezier een offerte op.

Atelier

Houtbewerking is onze passie. En dat is niet zomaar onze slogan. Zowel de productie, het inkasten als het behandelen en verpakken van de deuren gebeurt in ons eigen atelier, door straffe schrijnwerkers en dito vakmensen. We investeren regelmatig in nieuwe machines én opleidingen zodat zowel ons personeel als ons machinepark altijd up-to-date blijft. Het resultaat: kwaliteitsvolle, knap afgewerkte deuren

Atelier

Dat houtbewerking onze passie is en schrijnwerk in het ‘Jacobsbloed’ zit, bewijst ook de volgende generatie.

Interesse in onze deuren? Maak een afspraak!

Wenst u meer uitleg over onze aanpak en onze producten? Omwille van de coronamaatregelen werken wij uitsluitend op afspraak.