De geschiedenis van Jacobs Binnendeuren

Het familiebedrijf vindt zijn roots in de houtzagerij en wagenmakerij van Charles Jacobs in 1919. De liefde voor het vak wordt vanaf dan van generatie op generatie doorgegeven. Na het stopzetten van de wagenmakerij zet Charles’ zoon Cyriel en later ook diens zoon Gilbert de traditie voort met het uitbaten van een algemene schrijnwerkerij.

Onder impuls van Marc en Patrick Jacobs wordt in 1979, samen met hun vader Gilbert, een bvba opgericht die zich nog uitsluitend op de productie van binnendeuren en verkoop van keukens zal toeleggen. In Nederhasselt wordt een nieuw atelier met bijhorende toonzaal gebouwd, maar deze blijkt al vlug te klein. In 1988 wordt te Appelterre een nieuw atelier met een toonzaal van 550m² gebouwd, later wordt nog een bijkomende toonzaal gehuurd.

De geschiedenis van Jacobs Binnendeuren
De liefde voor het vak werd van generatie op generatie doorgegeven.

Jacobs anno 21ste eeuw

Na enkele jaren huren, worden in 2005 de huidige gebouwen gevestigd. Jacobs Binnendeuren neemt definitief haar intrek in de bestaande toonzaal en atelier, Jacobs Keukens bouwt een splinternieuwe toonzaal met achterliggende stockageruimte.

Nog steeds worden onze binnendeuren gefabriceerd en afgewerkt in onze eigen ateliers. Eind 2012 werd de keukenafdeling omgedoopt tot “Jacobs Woonconcept”, gericht op totale interieurinrichting.

Dat houtbewerking onze passie is en het schrijnwerk in het “Jacobs-bloed” zit, bewijst ook de volgende generatie. Zowel Marc als Patrick  werken al enkele jaren met hun dochters en zonen samen, waardoor de firma’s echte familiebedrijven zijn geworden. De combinatie van ervaring en creativiteit, vakkennis en leergierigheid, maar vooral de familieband zorgen ervoor dat beide firma’s al meer dan 35 jaar meedraaien in de sector.

Vandaag tellen beide bedrijven samen een 30-tal personeelsleden, arbeiders en bedienden. Al deze mensen samen zorgen voor de productie en realisatie van uw droomdeuren én droominterieur!

Momenteel zijn we opnieuw aan het uitbreiden met een bijkomende opslagplaats voor hout en afgewerkte producten, die begin juli 2015 in gebruik zal worden genomen. Meer info hieromtrent kan u terugvinden onder onze "nieuwtjes". 

Jacobs anno 21ste eeuw
Dat houtbewerking onze passie is en het schrijnwerk in het “Jacobs-bloed” zit, bewijst ook de volgende generatie.