Tips
Scroll

Een woordje uitleg bij de verschillende houtsoorten.

3 jaar geleden

Massief eik

Uitsluitend Europese eik, voor 70% afkomstig uit Frankrijk, meer bepaald uit de bossen van de Bourgogne, Morvan en het Centraal massief. Massief eik is een ‘edele’ houtsoort met een zeer mooie natuurkleur en houttekening. Verkrijgbaar in rustiek, 1 BIS en 1ste keus.

Massief beuk

Duits gestoomd massief beukenhout. Door het stomen blijft het hout zeer stabiel. Specifieke kenmerken: lichtroze kleur met een uitgesproken dosse (gevlamde) houttekening.

Fineer eik of fineer beuk

Spaanderplaatvulling verlijmd met massief laagje eik dikte 0,5 mm tot 2,5 mm.

HPL

High Pressure Laminate – Spaanderplaatvulling verlijmd met een krasvrije, onderhoudsvriendelijke laminaat.
Verkrijgbaar in zeer veel kleuren, zowel vlak als houtstructuur. HPL deuren zijn uitermate geschikt voor appartementen, kelders en ziekenhuizen.

WBP

Wood Based Panels zijn in verschillende lagen opgebouwde platen, met als eindlaag een bepaalde fineersoort. Meest voorkomend zijn de vochtbestendige panelen met een dikte van 18 of 22 mm die gebruikt worden voor deurkassementen.

MDF

Medium Density Fibreboard panelen worden standaard gebruikt voor de kassementen van schilder– of lakdeuren. Door hun gladde structuur zijn deze zeer makkelijk te schilderen.

Interesse in onze deuren? Maak een afspraak!

Wenst u meer uitleg over onze aanpak en onze producten? Omwille van de coronamaatregelen werken wij uitsluitend op afspraak.