Nieuws
Scroll

Wanneer moet ik mijn binnendeuren laten plaatsen? Goei vraag!

1 jaar geleden

Onze uitleg starten, doen we met de favoriete uitspraak van de Jacobs Binnendeuren-familie: een binnendeur is het eerste meubel in je huis. Et voilà, daar heb je al meteen (een deel van) het antwoord. Tafels, stoelen of pakweg je zetel verhuis je niet

Tafels, stoelen of pakweg je zetel verhuis je niet naar je nieuwe woonst vooraleer de vloer er ligt, toch? En ook best nog niet wanneer de chauffagist nog werk heeft óf wanneer de muren nog op een laagje pleister wachten. Wel, voor binnendeuren geldt eigenlijk net hetzelfde.

Lieselotte Jacobs legt uit. “De manier waarop wij werken is de volgende: bestelt een klant bij ons zijn of haar deuren, dan proberen wij binnen de twee weken een opmeter langs te sturen. Hij of zij meet ter plaatse de deurgaten in de hoogte en de breedte én meet ook de muurdikte. Moet er op dat moment nog pleister op de muren komen, dan is de uiteindelijke muurdikte moeilijk te voorspellen én bestaat de kans dat er fouten sluipen in de opmeting. En dat proberen we natuurlijk te vermijden. Opmeten zonder de definitieve vloer kan in principe wel - behalve voor blokkaders dan - maar deuren plaatsen zonder vloer is dan weer helemaal niet aan te raden.”  

En de chauffagist? “Een deur plaatsen in een te koude of nog te vochtige woning is gewoon niet ideaal. Hout is een natuurlijk product, wat betekent dat het ‘leeft’ en dus onderhevig is aan de elementen. Een teveel aan vocht doet het uitzetten, extreme koude doet het krimpen, enzovoort. Bovendien wordt bij het plaatsen van het kassement een schuim gebruikt dat niet - of heel traag - droogt in te koude omstandigheden. De kans dat een deurgeheel zich na plaatsing nog gaat ‘zetten’ is in dergelijke gevallen reëel.” 

Wachten met deuren kiezen tot de grootste werken gedaan zijn, dan maar? “Dat hoeft zeker niet, integendeel! Ik denk dat het heel belangrijk is dat je op voorhand beslist welk deurtype je in jouw woning wil hebben. Eerst en vooral omdat deuren toch voor een groot deel de uitstraling van je interieur bepalen. Wil je een tijdloze look, dan kies je misschien wel voor massieve houten deuren (in eventueel eiken blokkaders) in combinatie met een glasdeur of smeedijzeren deur. Kies je vintage, dan komen onze gelakte style-deuren ongetwijfeld op je radar. En voor wie het strak en clean wil houden, gaat al snel richting gelijk met de wand liggende blokdeuren of de ARLU-invisidoor. Wie voor een van die laatste twee deurtypes kiest, raden we - in functie van het pleisterwerk - trouwens aan goed op voorhand al de nodige beslissingen te nemen. Blokdeuren plaatsen we immers altijd in uitgepleisterde deuropeningen terwijl de ARLU-kaders in ruwe deurgaten gezet moeten worden die na plaatsing verder uitgepleisterd worden. Dat zijn dus zeker zaken om  rekening mee te houden bij zowel nieuwbouw als bij verbouwing.” 

Wil je meer weten, had je graag een offerte of heb je andere vragen? Maak een afspraak of spring gewoon eens binnen bij Jacobs Binnendeuren op de Brakelsesteenweg in Ninove. We zijn één en al (d)oor ;-) 

Interesse in onze deuren? Maak een afspraak!

Wenst u meer uitleg over onze aanpak en onze producten? Omwille van de coronamaatregelen werken wij uitsluitend op afspraak.