Acties
Scroll

Jacobs Binnendeuren in Sterck Magazine!

10 maand geleden

Van Hout tot deur, vakwerk uit eigen atelier

Een familiebedrijf pur sang dat staat voor expertise en vakmanschap. Zo vat je Jacobs Binnendeuren misschien nog wel het beste samen. In 1919 opgericht als houtzagerij en karrenmakerij, vandaag specialist in (maat)deuren. “Zo’n tachtig procent maken we in eigen productie”, klinkt het.

Het is de derde en vierde generatie ‘Jacobsen’ die vandaag de familiezaak op de Brakelsesteenweg in Ninove runnen: Patrick, Christine en hun kinderen Bart, Lieselotte en Wim. Karren en houten wagens maken ze al een tijdje niet meer. “Deuren van de bovenste plank des te meer. En dat dankzij een visie die gericht is op kwaliteit, ervaring die van generatie op generatie wordt doorgegeven, een atelier met meedenkende mensen, een eigen plaatsingsdienst én ervaren adviseurs, opmeters, enzovoort.”, zegt Lieselotte Jacobs.

Totaalaanbod

Houtbewerking zit bij Jacobs in de genen. “Een deur maken is en blijft een bijzonder mooi proces: een unieke combinatie van ambacht en machinaal werk”, zegt Wim. “Door veel zelf te kunnen produceren, trends te volgen én ook zelf trendsetter te zijn, kunnen we een totaalaanbod bieden. Van tijdloze eiken deuren naar vintage cottage tot plafondhoge ‘onzichtbare’ deuren, glas en smeedijzer. Dat grote aanbod is zowel belangrijk voor projectontwikkelaars en architecten als voor particulieren.”

Oplossingsgericht werken, creatief denken en het gebruik van moderne machines, laten toe om aan innovatie te doen. “Zo werkten we onlangs een alternatief in gelakt hout uit voor de smeedijzeren deuren. Dat doet de prijs en de levertermijn dalen.” En die levertermijn is? “Reken op zes tot acht weken voor de projectmarkt en acht tot twaalf weken voor particulieren.”

Familiale drijfveer

De klanten zien en horen de familie Jacobs ook. “Ikzelf sta nog regematig in de verkoop, Wim doet HR & communicatie en Bart begeleidt onder andere het atelier en de plaatsingen. Is er ergens een probleem, dan gaat hij langs en hakt hij knopen door”, zegt Lieselotte. “Zo werken we eigenlijk op elk vlak: korte communicatielijnen, snel duidelijkheid, persoonlijk advies en passie voor het vak

Interesse in onze deuren? Maak een afspraak!

Wenst u meer uitleg over onze aanpak en onze producten? Omwille van de coronamaatregelen werken wij uitsluitend op afspraak.